15:31 20.04.2021

Нардепи пропонують запровадити посаду омбудсмена з медичних питань

2 хв читати
Нардепи пропонують запровадити посаду омбудсмена з медичних питань

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков і народні депутати Ольга Василевська-Смаглюк та Оксана Дмитрієва (фракція "Слуга народу") пропонують запровадити посаду уповноваженого з медичних питань.

Відповідний законопроект №5400 "Про уповноваженого з медичних питань" зареєстровано у Верховній Раді в понеділок, повідомляє сайт парламенту.

Законопроект визначає основні засади та гарантії діяльності уповноваженого з медичних питань, порядок та спосіб реалізації державного контролю за додержанням законодавства про охорону здоров'я, державних стандартів, нормативів професійної діяльності в цій сфері, стандартів медичного обслуговування та протоколів надання реабілітаційної допомоги в Україні.

Законопроект визначає, що омбудсмена з медичних питань призначає Кабінет Міністрів України за результатами конкурсу, який проводить незалежна конкурсна комісія з обрання уповноваженого.

Омбудсмен не є державним службовцем. На цю посаду може бути призначено громадянина України, який на день обрання досяг 30 років, володіє державною мовою, має вищу юридичну або медичну освіту, досвід діяльності за фахом та протягом останніх п’яти років проживає в Україні.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, ці самі автори зареєстрували законопроект №5401 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо забезпечення діяльності уповноваженого з медичних питань".

Зокрема, згідно з пропонованими змінами, невиконання законних вимог уповноваженого з медичних питань або порушення термінів, ненадання, надання недостовірної інформації на запит уповноваженого спричиняє накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА