16:45 20.04.2021

Кулеба заявив, що в ЄС немає консенсусу щодо впровадження нових секторальних санкцій проти РФ

2 хв читати
Кулеба заявив, що в ЄС немає консенсусу щодо впровадження нових секторальних санкцій проти РФ

У країнах Євросоюзу немає консенсусу стосовно необхідності впровадження нових секторальних санкцій проти Росії, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ні, я не побачив консенсусного "апетиту" до секторальних санкцій учора. Можливо, причиною цього є те, що я приєднався до міністрів через відеозв'язок. Якби я був там, якби зустріч було проведено офлайн, я міг би краще відчути їхній "апетит". Але я справді хочу прояснити для них: персональні санкції, впроваджені останніми роками, хороші, вони роблять свою роботу, але вони недостатні для того, щоб демотивувати Росію від подальших агресивних кроків", - сказав він на онлайн-конференції у вівторок.

Кулеба зазначив, що його метою наразі є сигналізувати колегам у ЄС, що вони мають почати розглядати ці опції, мають бути готовими.

"Тому що навіть факт того, що вони розпочали цю дискусію, матиме вплив на Росію, оскільки Росія боїться економічних санкцій", - пояснив глава МЗС.

За його словами, іншою "сумною правдою" є те, що Росія знайшла пробіли в наявному режимі секторальних санкцій. Кулеба додав, що необхідно розпочати розмову про те, як заповнити ці пробіли замість того, щоб закривати очі на них", - наголосив міністр.

"Секторальні санкції - це не питання апетиту, це питання часу й поведінки Росії. І з моїх нещодавніх контактів з німецьким і французьким міністрами закордонних справ я можу зробити висновок, що вони розуміють цю реальність", - зазначив він.

Кулеба повідомив, що на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленським, президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель вони всі погодилися, що Росію потрібно стримати.

"Вони не обговорювали специфіку, але всі столиці розглядають відповідні способи це зробити. Як члени ЄС і Франція, і Німеччина мають досвід застосування секторальних санкцій проти Росії у 2014 році, а саме після збиття MH-17 Росією, тож це не про відкриття "скрині Пандори" або про встановлення прецеденту, це просто про використання інструменту, який довів свою ефективність", - резюмував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА