17:48 20.04.2021

Кулеба розповів Блінкену про конкретні й нагальні потреби армії та сектору оборони України

2 хв читати
Кулеба розповів Блінкену про конкретні й нагальні потреби армії та сектору оборони України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що поінформував державного секретаря США Ентоні Блінкена про конкретні й нагальні потреби української армії та сектору оборони.

"Так, у нас із державним секретарем Ентоні Блінкеном була дуже хороша розмова тиждень тому в Брюсселі. Я поділився з ним деякими дуже конкретними і нагальними потребами української армії та сектору оборони. У мене немає жодних свідчень того, що Сполучені Штати не вважають, що варто допомагати Україні, але, звісно, усе залежить від деталей і подальшої поведінки Росії в цих обставинах", - сказав Кулеба під час прес-конференції онлайн у вівторок.

Також глава МЗС назвав три великі кроки, які Україна пропонує своїм партнерам зробити просто зараз, щоб відбити в Росії бажання до подальшої ескалації напруженості.

"Ми закликаємо наших друзів і партнерів голосно заявляти про свою підтримку України не лише в комунікаціях з Україною, але навіть важливіше - в їхніх прямих двосторонніх комунікаціях із Росією. Москва має чути з кожного кута, що Україна не буде самотня. Москва має чути з кожного кута, що не дві сторони - Україна і Росія - відповідальні за ескалацію, а лише Москва вдається до значного нарощування військ, лише Москва вдається до ескалації ситуації", - пояснив він.

Кулеба наголосив, що ціна запобігання подальшій ескалації ситуації Росією завжди буде нижчою, ніж ціна її припинення та пом'якшення її наслідків.

"І я сподіваюся, що наші друзі і партнери розуміють це. Набагато ефективніше дати Москві чітко зрозуміти, що нова стадія агресії матиме тяжкі наслідки для Росії: міжнародну ізоляцію і болючі економічні санкції", - вказав він.

За словами міністра, саме тому, звертаючись до Ради ЄС із закордонних справ, він закликав колег почати розглядати можливість запровадження нового раунду секторальних санкцій проти Росії.

"Третій крок. Ми просимо партнерів обговорити, як вони могли б допомогти Україні захистити себе за найгіршого сценарію. Це включає поглиблення співпраці з Україною в галузі безпеки й оборони", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА