16:33 21.04.2021

Путін не згадав про Україну у посланні Федеральним зборам через можливу майбутню зустріч із Байденом, вважає нардеп Геращенко

2 хв читати
Путін не згадав про Україну у посланні Федеральним зборам через можливу майбутню зустріч із Байденом, вважає нардеп Геращенко

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко вважає, що причиною відсутності згадок про Україну у посланні президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам є майбутня зустріч із президентом США Джо Байденом.

"Можливо, що він наразі, піднімаючи ставки біля українських кордонів, не озвучує це в голос перед зустріччю з Байденом", - сказала Геращенко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За її словами, ключова мета Путіна - "це не просто повернення Російської Федерації у світовій клуб, а все-таки вихід на нові взаємини з США, щоб припинилися санкції, щоб добудувати "Північний потік-2", (...) тому він будує свою гру, де дії та риторика - дві паралельні історії".

Геращенко вважає, що тема України хоч не озвучувалася, але читалася між рядків у розділі послання, присвяченому міжнародній темі. За її словами, 15 хвилин, які російський лідер присвятив міжнародній політиці, можна сприймати як погрозу.

"Там було дуже багато фраз, які можна сприйняти як погрози: що Росії вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму для ухвалення будь-якого рішення, що Росія сама визначатиме "червоні лінії", що організатори провокацій пошкодують, оскільки давно не шкодували, що Росія не хоче спалювати мости, але в разі чого, відповідь буде симетричною, швидкою та суворою. Це, по суті, були погрози, "брязкання" зброєю", - сказала Геращенко.

На думку Геращенко, блок послання, присвячений армії, з обіцянками про її посилення та подальше озброєння, є свідченням того, що Російська Федерація не визнає помилок, своєї деструктивної позиції і дає сигнал своєму електорату, що Росію "оточують вороги, які її кривдять".

За словами політика, Путін не сприймає суверенну незалежну Україну, який би президент її не очолював.

"Ключовий підсумок його промови, який звучав і читався між рядків, - Путін не сприймає незалежну, суверенну Україну. І яке б не було прізвище президента - це не має значення для Путіна, тому що сам факт незалежної, суверенної України - це для нього історична помилка", - зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що "нам своє робить, і українській владі треба відкинути в сторону всю свою інфантильність, тому що Путіна неможливо розсмішити, задобрити, кудись запросити - він все сприймає, як слабкість".

"Нам треба просто посилювати свої позиції, посилювати свою суб'єктність у світі, посилювати українську армію", - наголосила політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА