17:17 21.04.2021

Згадка Путіним України у щорічному посланні могла б зірвати його план поторгуватися з США, вважає Рахманін

2 хв читати
Згадка Путіним України у щорічному посланні могла б зірвати його план поторгуватися з США, вважає Рахманін

Лідер РФ Володимир Путін грає на підвищення ставок в очікуванні зустрічі з президентом США Джозефом Байденом, а згадка України в щорічному посланні Федеральним зборам могла б зірвати його план, вважає народний депутат фракції "Голос", член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

"Рідше, ніж очікувалося, (у щорічному посланні президента РФ Федеральним зборам - ІФ) згадувалася Україна, і це дає підстави вважати, що Путін вважає для себе невичерпаною можливість поторгуватися зі Сполученими Штатами Америки. І дії Російської Федерації, дії Путіна останнім часом, зокрема, це і сигнал Сполученим Штатам Америки", - сказав Рахманін у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Я гадаю, що питання загострення військових дій, питання можливої ескалації не знято з порядку денного і ризик того, що загострення бойових дій, зокрема у зоні проведення Операції об'єднаних сил, досить високий. Але Путін, очевидно, наразі підвищує ставки, всі його дії на це спрямовані і тому він уникає будь-яких прямих погроз, прямих посилань, які дозволяли б цю гру на нервах, гру на підвищення ставок йому поламати", - додав він.

За словами народного депутата, в посланні присутні заяви з "абсолютно агресивною, абсолютно антиукраїнською риторикою": Путін хоче мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного співтовариства, однак неодноразово заявив, що в разі виникнення, з його точки зору, "спроби спалити мости", відповідь РФ буде асиметричною, швидкою та суворою.

Рахманін наголосив, що такі заяви є підтвердженням того, що Росія готова на застосування сили. "Росія готова на будь-який крок, який може навіть суперечити принципам міжнародного права. Якщо Росія визнає за необхідне, вона зневажатиме міжнародне право точно так само, як вона це робить досі", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА