11:25 22.04.2021

Посол Грузії в Україні повернувся до Києва - МЗС

2 хв читати
Посол Грузії в Україні повернувся до Києва - МЗС

Після тривалої перерви до Києва повернувся посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Це стало результатом домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі 15 квітня 2021 року", - йдеться в повідомленні МЗС України в четвер.

Як зазначили у відомстві, в середу відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з послом Грузії, під час якої сторони відзначили прагнення активізувати розвиток українсько-грузинських відносин, взаємодію у двосторонньому та багатосторонньому вимірах з метою зміцнення безпеки в регіоні.

"Василь Боднар докладно розповів про зростання загострення безпекової ситуації на сході нашої країни, а також в Азово-Чорноморському регіоні, що пов'язано з провокаційними та дестабілізуючими діями Росії. Він привернув увагу до небажання РФ дотримуватися режиму припинення вогню, активного стягування військ до російсько-українського кордону та в тимчасово окупованому Криму", - зазначили в МЗС.

У свою чергу Шарашенідзе висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Сторони обговорили графік контактів на найвищому та високому рівнях цього року.

У травні 2020 року Грузія відкликала свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням колишнього грузинського президента Міхеіла Саакашвілі на посаду глави виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України. У Грузії назвали нове призначення Саакашвілі неприйнятним. Екс-президент на батьківщині заочно засуджений і перебуває в розшуку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА