17:40 22.04.2021

Нардеп Дунда закликав президента і РНБО перевірити статки керівників митниці за останні 10 років

2 хв читати
Нардеп Дунда закликав президента і РНБО перевірити статки керівників митниці за останні 10 років

Народний депутат Олег Дунда (фракція "Слуга народу") звернувся до президента України Володимира Зеленського та Ради національної безпеки і оборони з закликом перевірити статки всіх керівників митних органів України за останні 10 років.

"Я цілком підтримую президента і РНБО в їхньому бажанні очистити Україну від контрабанди та зацементованих за 30 років незалежності корупційних схем. Але вважаю, що самі по собі контрабандисти безсилі, якщо їм не допомагають держчиновники митної служби, котрі сидять у кабінетах. Ні для кого не є таємницею казкові статки керівників митної служби при дуже скромних офіційних доходах. Вважаю, що ми маємо комплексно підходити до питань контрабанди. І крім виявлення контрабандистів, необхідно перевірити декларації та майновий стан усіх керівників митних органів за останні 10 років, а також їхніх сімей, родичів і пов'язаних із ними людей", - заявив Дунда, повідомляє прес-служба нардепа.

У зв'язку з цим він звернувся до президента і секретаря РНБО Олексія Данілова з пропозицію винести на найближче засідання РНБО питання про відповідні перевірки.

"У такий спосіб ми лікуватимемо хворобу під назвою "контрабанда" комплексно. Знайдемо не тільки наслідки, а і причини. А основне – митна служба очиститься від тих її представників, хто стоїть не на сторожі інтересів України та її народу, а лише дбає про свої корисливі матеріальні інтереси", - зазначив Дунда.

Він наголосив, що розірвати контрабандні й корупційні ланцюжки можливо лише в разі комплексного відпрацювання всіх ланок цього ланцюга. І, відповідно, покарання мають зазнати всі учасники контрабандних схем незалежно від рангів, посад і прізвищ.

Як повідомлялося, Зеленський указом затвердив рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" від 15 квітня про персональні санкції проти 13 громадян, а також 95 компаній, які є організаторами й виконавцями контрабандних схем.

Раніше, 2 квітня, РНБО впровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є "лідерами" в цій галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА