11:40 23.04.2021

Із РФ можна розмовляти лише у присутності міжнародних партнерів - нардеп Іонова

2 хв читати
Із РФ можна розмовляти лише у присутності міжнародних партнерів - нардеп Іонова

Із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним домовитися на рівних про мир неможливо, вважає голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення реалізації стратегічного курсу України на отримання повноправного членства в ЄС і НАТО парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марія Іонова (фракція "Європейська солідарність").

"Із Путіним ніколи на рівних ми не зможемо домовитися про мир. Путін продовжує свою гру, що їх там немає і намагається, як це робив протягом цих двох років, нав'язати Зеленському прямі переговори зі своїми маріонетками", - сказала Іонова у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" щодо реакції Путіна на пропозицію президента Володимира Зеленського про зустріч на українському Донбасі.

За словами політика, у "цьому шоу глави Російської Федерації немає місця президенту Зеленському, і навіть ескалація на фронті, зосередження військової техніки РФ, яку ми всі спостерігали останніми тижнями біля кордонів України, були розраховані більше на західних партнерів - "це його гра з американцями, європейцями, з цивілізованим світом".

Путін хоче показати, що Україна - "це об'єкт, а не суб'єкт", наголосила Іонова.

"На сьогодні Путін, як і всі останні сім років, хоче нас викинути з процесу переговорів. У відповідь ми з партнерами маємо показати єдиний фронт, підтвердити свою суб'єктність"- зазначила народний депутат.

Іонова вважає прорахунком Зеленського його постійні апеляції до Путіна.

"Я вважаю помилкою Зеленського, що він щоразу намагається апелювати до Путіна, звертається до нього безпосередньо... Він вкотре закликає до двосторонніх переговорів, але не можна сідати за стіл із шулером...", - наголосила народний депутат.

Іонова переконана, що переговори з Росією Україна може вести лише у присутності гарантів - надійних міжнародних партнерів.

Вона також зазначила, що лише за наявності єдності всередині країни, лише в координації з міжнародними партнерами можна перемогти Росію та Путіна.

На її думку, пріоритетами для українського президента мають бути виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС, наближення до НАТО, зміцнення кордонів, відновлення співпраці з дружніми державами у рамках двосторонніх оборонних союзів.

Як повідомлялося, Путін висловив готовність обговорювати з президентом України двосторонні відносини в Москві, а для вирішення проблем Донбасу запропонував йому зустрітися з самопроголошеними головами ОРДЛО.

Раніше Зеленський запропонував Путіну "зустрітися у будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА