12:45 23.04.2021

"Слуга народу" ініціює позачергове пленарне засідання - нардеп

2 хв читати
"Слуга народу" ініціює позачергове пленарне засідання - нардеп

Депутати з фракції "Слуга народу" збирають підписи за проведення наступного тижня позачергового пленарного засідання, повідомив народний депутат Олександр Качура.

"Колеги ініціюють позачергове засідання ВРУ наступного тижня... Розпочався збір підписів депутатів", - написав Качура у Telegram-каналі у п'ятницю.

Як випливає із запропонованого порядку денного, скан якого Качура оприлюднив, депутати, зокрема, планують внести зміни до законів "Про державний бюджет на 2021 рік" щодо збільшення видатків місцевих та апеляційних судів, "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання питань проходження служби у Службі судової охорони, а також до Кримінального процесуального кодексу щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування.

На думку народного депутата, проведення позачергових пленарних засідань необхідно, оскільки через численні поправки до Земельного кодексу та інших законів, пов'язаних із впровадженням ринку землі, парламент не просувається з ухваленням вже підготовлених законопроектів, які очікують своєї черги.

"Парламент має виконувати свою конституційну функцію, незалежно від деструктивного блокування його роботи опозицією", - наголосив Качура у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, парламент розпочав розгляд у повторному другому читанні законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин 16 березня. До законопроекту надійшли 3128 пропозицій і поправок, переважно від депутатів із фракцій "ОПЗЖ" та "Батьківщина".

Згідно з регламентом роботи Верховної Ради, народні депутати не можуть розглядати інші питання, доки не закінчать розгляд розпочатого законопроекту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА