14:54 23.04.2021

Пропозиція Москви Україні проводити переговори з так званими ЛНР/ДНР є спробою їх легалізації, вважають у "Голосі"

2 хв читати
Пропозиція Москви Україні проводити переговори з так званими ЛНР/ДНР є спробою їх легалізації, вважають у "Голосі"

Пропонуючи проводити переговори безпосередньо з лідерами так званих ЛНР/ДНР, президент Російської Федерації Володимир Путін намагається знизити статус України як перемовника й легалізувати самопроголошені республіки, вважає заступник голови фракції "Голос" Роман Костенко.

"Риторика Російської Федерації з 2014 року незмінна. Її постійні спроби посадити Україну за стіл переговорів із так званими ЛНР/ДНР - це прагнення їх легалізувати, щоб потім зсередини ще більше впливати на політику України, але вже не військовим шляхом, а політичним або комбінованим - і військовим, і політичним", - сказав Костенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

На думку народного депутата, президент України Володимир Зеленський, запропонувавши Путіну зустрітися, "сам себе загнав у глухий кут".

"А Російська Федерація це перекрутила по-своєму - "Хочеш зустрічатися, будь ласка, їдь на окуповану територію, зустрічайся, тільки не з нами, а з представниками самопроголошених республік. На мою думку, вони в такий спосіб знизили взагалі нашу статусність", - наголосив Костенко.

Говорячи про пропозицію Путіна Зеленському обговорити двосторонні переговори в Москві, Костенко зазначив, що зустрічатися на території країни-агресора не можна, й висловив упевненість, що цього не станеться.

"Звісно, ми ніколи туди не поїдемо. Це країна-агресор. Ми маємо зустрічатися на третій території.... Є формат "нормандський", у якому вони не хочуть останнім часом брати участі", - наголосив заступник голови фракції.

За словами Костенка, питання про налагодження двосторонніх відносин з РФ можна буде ставити тільки після того, "коли вони (росіяни - ІФ) закінчать війну, коли вони віддадуть Крим і коли вони нам відшкодують усі збитки, яких ми зазнали через їхню агресію".

Як повідомлялося, Путін висловив готовність обговорювати з президентом України двосторонні відносини в Москві, а для вирішення проблем Донбасу запропонував йому зустрітися з самопроголошеними главами ОРДЛО.

Раніше Зеленський запропонував Путіну "зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА