19:27 23.04.2021

Чубаров: РФ націлена на повне витіснення кримськотатарського народу за межі окупованого нею Криму

2 хв читати
Чубаров: РФ націлена на повне витіснення кримськотатарського народу за межі окупованого нею Криму

Російська окупаційна влада в Криму поставила перед собою мету повністю витіснити корінний кримськотатарський народ за межі тимчасово окупованого Росією півострова, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час свого виступу на віртуальному засіданні 20-ї сесії Постійного форуму ООН з питань корінних народів у п'ятницю.

"Російська окупація Криму, стала причиною катастрофічних наслідків для унікальної території Кримського півострова і загроз майбутньому його корінних народів - кримськотатарського, караїмського і кримчакського. Російська Федерація ставить за мету повне витіснення корінного кримськотатарського народу за межі окупованого нею Криму", - заявив Чубаров. Текст виступу розміщено на його сторінці в соцмережі Facebook.

Він зазначає, що заборона РФ діяльності меджлісу кримськотатарського народу є "спробою залякування і дезорієнтації кримських татар в умовах постійних репресій і переслідувань, здійснюваних російськими окупантами проти корінного народу Криму".

"Москвою не виконується Наказ Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року, що зобов'язує Російську Федерації негайно скасувати рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу", - наголосив Чубаров.

Він додав, що досягнуті здобутки останніх двох десятиліть, включно з формуванням Постійного форуму та підстави мандата Спеціального доповідача, не можуть і не повинні опинитися під загрозою руйнування.

"Ми закликаємо ООН знайти ефективні механізми приборкання будь-якої держави-агресора. Тим більше, якщо таким агресором виступає постійний член Ради Безпеки, яким у нашому випадку є Російська Федерація. Закликаємо Спеціального доповідача з питання про права корінних народів приділити особливу увагу становищу корінних народів, чиї території виявилися окупованими внаслідок міждержавних конфліктів", - резюмував Чубаров.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА