12:24 27.04.2021

Пєсков: Порядок денний можливої зустрічі Путіна та Зеленського може стосуватися лише двосторонніх відносин, не має торкатися питань врегулювання ситуації на Донбасі

2 хв читати
Пєсков: Порядок денний можливої зустрічі Путіна та Зеленського може стосуватися лише двосторонніх відносин, не має торкатися питань врегулювання ситуації на Донбасі

У Кремлі схвалюють ініціативу президента України Володимира Зеленського про проведення зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним, але наголошують, що цей діалог має зачіпати виключно питання двосторонніх відносин, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Бажання розмовляти завжди можна тільки схвалювати", - сказав Пєсков журналістам.

За його словами, заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак "перебуває в постійному контакті з Офісом президента України".

Пєсков нагадав, що "абсолютно чітко було викладено президентом (Росії - ІФ) його ставлення до ініціативи поговорити, до можливого наповнення такого діалогу".

"Такий діалог може стосуватися лише проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків урегулювання на південному сході України", - наголосив прес-секретар президента.

Як повідомлялося, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, відповідне доручення дано керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку.

"Мені здається, все йде до того, що ця зустріч відбудеться. Я справді запропонував (Путіну - ІФ) і це чули - зустрітися на Донбасі. Президент Російської Федерації підтвердив намір зустрітися. Він запропонував це зробити у Москві. Я вже дав завдання керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, щоб він зв'язувався з Адміністрацією президента Путіна, щоб вони знайшли порозуміння, знайшли терміни та місце, де ми можемо зустрітися", - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста у понеділок.

Він зазначив, що "головне - у суті розмови, а місце та час є деталями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА