14:41 27.04.2021

Зеленський прагне прискорити припинення війни на Донбасі, пропонуючи Путіну переговори - радник глави ОП

2 хв читати
Зеленський прагне прискорити припинення війни на Донбасі, пропонуючи Путіну переговори - радник глави ОП

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, що президент України Володимир Зеленський прагне прискорити припинення війни на Донбасі, запропонувавши президенту Російської Федерації Володимиру Путіну проведення відповідних переговорів.

"Володимир Зеленський вважає, що прямий міжпрезидентський діалог - це важлива й обов'язкова можливість прискорити час, необхідний на вирішення. Тому що війна - це війна. Це трагедії конкретних людей. Виходячи з цього, президент України запропонував президенту Росії зустріч. Фактично, пропозиція була прийнята. А те, чим наразі обставляється цей факт, є технічною стороною", - сказав Подоляк агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що "реальні теми переговорів напевно будуть безпосередньо узгоджені в консультаціях між Офісом президента України й Адміністрацією президента Росії, хоча питання припинення конфлікту на Донбасі також активно обговорюють у межах "нормандського формату" й Тристоронньої контактної групи".

"Тому що потрібно завжди орієнтуватися тільки на підсумкову суть процесів. Чи можна зупинити війну без переговорів? Безумовно не можна. Чи можна вирішити той чи інший конфлікт тільки за рахунок агресивної пропаганди? Ні, звісно. Чи можуть відбуватися переговори про зупинення конкретної війни без участі російської сторони? Не можуть", - додав радник керівника Офісу президента.

Напередодні Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії та повідомив, що відповідне доручення дано керівнику його офісу Андрію Єрмаку. "Мені здається, все йде до того, що ця зустріч відбудеться. Я справді запропонував (Путіну - ІФ) і це чули - зустрітися на Донбасі. Президент Російської Федерації підтвердив намір зустрітися. Він запропонував це зробити у Москві. Я вже дав завдання керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, щоб він зв'язувався з Адміністрацією президента Путіна, щоб вони знайшли порозуміння, знайшли терміни та місце, де ми можемо зустрітися", - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста у понеділок.

Він зазначив, що "головне - у суті розмови, а місце та час є деталями".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що такий діалог може стосуватися лише проблематики двосторонніх відносин. "Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА