16:40 27.04.2021

Сейм Литви закликав РФ припинити агресію та провокації проти України

2 хв читати
Сейм Литви закликав РФ припинити агресію та провокації проти України

Литовський сейм ухвалив резолюцію №XIVP-435, в якій закликав Росію припинити агресію, провокації та пропаганду проти України, негайно відвести війська від кордону України на основі міжнародного права та взаємної поваги.

"Сейм рішуче засудив неспровоковану військову агресію Російської Федерації проти України та інші агресивні односторонні дії, які грубо порушують двосторонні й багатосторонні угоди та норми міжнародного права і становлять загрозу для європейської безпеки", - йдеться в прес-релізі на сайті литовського сейму у вівторок.

Резолюцію підтримали 102 члени сейму, 1 депутат - утримався.

Також парламент Литви закликав РФ прийняти міжнародні організації, що надають гуманітарну допомогу місцевому населенню, на тимчасово окуповані території на сході України, закрити незаконні центри тримання під вартою, звільнити незаконно затриманих українських громадян, припинити здійснювати паспортизацію на окупованих територіях і демографічно їх змінювати.

Крім того, резолюція литовського парламенту закликає держави-члени ЄС не підтримувати реалізацію енергетичних проектів, що ослабляють євроатлантичну єдність, як-от "Північний потік-2".

Сейм закликав міжнародну спільноту підтримати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, посилити адресні економічні й особисті санкції проти Росії та її представників у зв'язку з агресією проти України, а також координувати санкційну політику проти окремих осіб, причетних до корупції в Росії та Україні.

"Зі свого боку ми закликаємо саму Україну продовжити реформи, особливо в судовій системі, прокуратурі та фінансовому секторі, звісно ж, у боротьбі з корупцією, що стане темою четвертої великої міжнародної конференції щодо України у Вільнюсі 7-8 липня", - наводить слова голови комісії із закордонних справ Жигімантаса Павільоніса прес-служба сейму.

Резолюція підтверджує рішучу та послідовну підтримку Литвою суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України в кордонах, визнаних міжнародною спільнотою, а також європейської та євроатлантичної інтеграції України.

У документі також наголошується, що незаконну анексію Криму Росією ніколи не буде визнано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА