07:31 01.05.2021

Держсекретар США в Києві підтвердить підтримку України і закличе посилити боротьбу з корупцією

2 хв читати
Держсекретар США в Києві підтвердить підтримку України і закличе посилити боротьбу з корупцією

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який під час візиту до Києва зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і главою МЗС країни Дмитром Кулебою, підтвердить підтримку суверенітету України, повідомив журналістам виконувач обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер.

"Держсекретар Блінкен підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України, особливо перед лицем тривалої російської агресії", - сказав дипломат на брифінгу.

Він додав, що Блінкен "також буде заохочувати подальший прогрес в інституційній реформі України та антикорупційному порядку денному", зазначивши, що в цьому аспекті "належить виконати велику і важку роботу".

Рікер торкнувся ситуації навколо нафтової компанії "Нафтогаз України" і заявив про "стурбованість з приводу недавніх кроків у зв'язку з діями Кабінету міністрів з маніпулювання деякими чинними нормативними актами".

"Докладаючи зусиль для надання допомоги Україні, ми наголошували, що ключові реформи з точки зору прозорості, з точки зору боротьби з корупцією - це те, що є найбільш важливим для стабільності і майбутнього прогресу України", - заявив американський дипломат.

Він зазначив, що "будь-яка спроба змінити управління і процедури відбору в державних установах викликає занепокоєння". Вашингтон "продовжить закликати лідерів і представників України поважати прозору практику корпоративного управління, особливо в управлінні державними підприємствами і особливо в енергетичному секторі, який так важливий для її економіки", сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в рамках загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогазу України" 28 квітня 2021 року визнав незадовільною роботу наглядової ради та правління компанії.

Кабмін спочатку припинив повноваження всіх членів наглядової ради НАК - як незалежних, так і представників від держави - з їх подальшим переобранням у повному складі, але з 30 квітня 2021 року, а також змінив главу правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва на Юрія Вітренка.

У зв'язку з цим Євросоюз і міжнародні фінансові організації вже виступили зі спільною заявою, в якій закликали український уряд підтвердити незмінність курсу реформ, що проводяться в країні, а також висловили стурбованість через звільнення Коболєва і тимчасове припинення повноважень наглядової ради компанії.

"Ми сподіваємося, що українська влада підтвердить свою прихильність до продовження реформ, які розблокують інвестиції, які допоможуть країні вийти з кризи і реалізувати свій потенціал", - йдеться в заяві.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА