13:06 06.05.2021

Блінкен наголосив на важливості боротьби з корупцією в Україні

2 хв читати
Блінкен наголосив на важливості боротьби з корупцією в Україні

Боротьба з корупцією є одним із найважливіших питань для українського народу, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Ми говорили про реформи і реформування інституцій, тому що є дуже багато різних інтересів, які виступають проти зусиль України в реформуванні та боротьбі з корупцією. До них належать зовнішні сили, такі як Росія, і внутрішні сили, такі як олігархи і потужні особи, які переслідують власні вузькі інтереси нелегітимними засобами за рахунок народу України. Тому боротьба з корупцією є одним із найважливіших завдань для українського народу і вирішальною для поліпшення його життя: від послуг, на які народ покладається, до можливостей, якими він користується", - сказав Блінкен на прес-конференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві в четвер.

Водночас держсекретар США відзначив суттєвий прогрес України в ухваленні законів, що забезпечують реалізацію земельної реформи, скасування депутатської недоторканності, ухвалення закону щодо відповідальності за недостовірне декларування доходів тощо.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський наголосив, що "в Україні вже реалізуються важливі реформи у різних сферах, яких країна очікувала багато років і про необхідність яких попередні представники влади лише говорили".

"Важливо не говорити про Антикорупційний суд, а його запровадити, і він повинен працювати. Саме це було зроблено за мою каденцію. Раніше його не було", - сказав глава держави.

Також, за словами президента, "триває конкурс на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відбувається перезавантаження Конституційного Суду, який скасував низку антикорупційних законодавчих норм, і через це втратив довіру суспільства".

Зеленський додатково зазначив, що в Україні розпочалася реалізація земельної реформи, "про необхідність якої говорили протягом 30 років незалежності, але за попередньої влади вона так і не була впроваджена".

"Проголосовано 11 нових законопроектів, і 12-й зараз закінчують розглядати. Це велика реформа в Україні. (...) Багато всього зроблено. Тому ніякого "відкату назад". Я йду тільки вперед", - сказав глава держави.

Він також повідомив, що Верховна Рада ухвалила низку інших важливих документів, на які "країна чекала роками", зокрема, це закони про внутрішній водний транспорт та про функціонування банківської системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА