18:46 07.05.2021

Порядок денний саміту НАТО ще не затверджено, про участь України говорити зарано - віце-прем'єр Стефанішина

2 хв читати
Порядок денний саміту НАТО ще не затверджено, про участь України говорити зарано - віце-прем'єр Стефанішина

Формат участі України в саміті країн-членів НАТО визначається під час переговорів, і про їхні результати нині говорити передчасно, зазначає віце-прем'єр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Порядок денний саміту НАТО ще не затверджений. Визначена тільки його дата – 14 червня. Саміт проводиться за участю країн-членів Альянсу. Формат участі в ньому партнерів, зокрема України, визначається у двосторонньому діалозі. Ця робота іще триває, і зарано остаточно говорити про її результати", - написала Стефанішина на своїй сторінці у Facebook в п'ятницю, коментуючи інформацію про участь України в саміті країн-членів НАТО.

Віце-прем'єр також зазначила, що інтенсивність діалогу Україна-НАТО залишатиметься високою. Під час свого візиту до Брюсселя 17-18 травня вона має намір обговорювати всі важливі питання взаємодії Української держави з Альянсом. "Наразі працюємо над розширенням співпраці за конкретними напрямами в рамках Партнерства розширених можливостей", - написала Стефанішина.

У свою чергу глава постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Марія Мезенцева також зазначила, що остаточних рішень щодо того, як буде представлена позиція України на цьому саміті, ще немає. "Для нас не формальність головне, а результат - змістовне обговорення надання Україні ПДЧ. Поки що немає остаточно затвердженої програми саміту, не визначено формат - чи буде це обговорення тільки між членами НАТО", - написала вона у Facebook.

Водночас глава української делегації в ПАРЄ повідомила, що відомо про наміри союзників провести "дуже камерний саміт" з єдиного засідання на рівні глав держав і урядів, що пов'язано з їхнім бажанням обговорити з президентом США Джозефом Байденом майбутнє трансанлантичних відносин після зміни американської адміністрації.

"Україна разом із Грузією продовжує на всіх рівнях працювати з союзниками з метою доведення до них необхідності проведення заходу за нашою участю, враховуючи, зокрема, складну безпекову ситуацію в регіоні Чорного моря та зовнішню агресію з боку Росії. Що ми можемо говорити точно вже зараз – усе, що нам потрібно, обговорюватиметься на цьому саміті", - написала Мезенцева.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА