Політика

В Україні спостерігаються ознаки політичної кризи - Гройсман

В Україні на додаток до всіх криз минулого року додається ще одна - політична. Верховна Рада стрімко втрачає стабільну більшість, а отже, не може швидко ухвалювати потрібних країні рішень, вважає лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана", екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Брак компетентності, брак професіоналізму і відсутність відповідальності влади. Це призводить до багатьох проблем і криз: у боротьбі з епідемією, в економіці, в соціальному захисті людей. Наразі ми також спостерігаємо політичну кризу, коли Верховна Рада України не має стабільної більшості й не завжди здатна ухвалювати невідкладні професійні рішення", - заявив Гройсман на партійній конференції у Вінницькій області.

За його словами, головні виклики, які сьогодні стоять перед Україною, крім зовнішніх загроз, - це руйнування державних інститутів, криза довіри людей до влади, провальна кадрова політика і стрімке скорочення середнього класу як основного двигуна економічного розвитку країни. Небажання вирішувати саме ці фундаментальні питання веде до більш точкових криз, таких як провал вакцинації проти COVID-19, неконтрольована міграція, передусім молоді, невизначеність із забезпеченням людей похилого віку, зростання бідності.

"Сьогодні ніхто не може відповісти, що буде завтра. Держава віддалилася від проблем українських сімей. І це теж робить нас вразливими. Українці втомилися від непрофесіоналізму, беззаконня, нещирості, імітації та постійних провалів", - зазначив Гройсман.

На його переконання, протистояти цьому можна шляхом неухильного дотримання кількох пріоритетів - це наділення людей реальною владою на місцях, реальна боротьба з корупцією, формування сильних державних інститутів і вирішення питань безпеки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ