07:21 15.05.2021

Секретар РНБО анонсував указ Зеленського про створення в Україні кібервійськ

2 хв читати
Секретар РНБО анонсував указ Зеленського про створення в Україні кібервійськ

 

Київ. 15 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що найближчим часом президентом України Володимиром Зеленським може бути підписаний указ про створення в країні кібервійськ, це питання обговорювалося на засіданні РНБО в закритому режимі в п'ятницю, 14 травня.

"Сьогодні в таємному режимі ми розглядали питання створення кібервійськ у нашій країні. Можу сказати, що це рішення підтримане всіма 21 членами одноголосно, присутніми на засіданні. Я думаю, що найближчим часом буде указ президента про це. Ви дізнаєтеся від президента", - заявив Данілов в ефірі телеканалу "Україна" в програмі "Свобода слова" в п'ятницю, 14 травня.

За словами Данілова, "на черговому засіданні РНБО в п'ятницю розглядалося вісім питань".

"Серед них питання кібербезпеки і затвердження стратегії кібербезпеки України. Ми також сьогодні розглядали питання біологічної безпеки і захисту, тому що в тому стані, в якому ми зустріли COVID-19, виявилося, що країна була поставлена на грань від імпортної залежності навіть від тих речей , які є дуже простими. Але наш бізнес дуже швидко відреагував на ці речі", - додав Данілов.

Він зазначив, що "на засіданні РНБО в п'ятницю було прийнято важливе і фундаментальне рішення щодо ліків і вакцин", інформація про яке поки не розкривається.

"Ми також займаємося питанням щодо економічного впливу Російської Федерації. І коли сьогодні йшлося про тих людей, а там були не тільки злодії в законі, там були і кримінальні авторитети - якщо подивитися їх біографію, то велика частина з них з Російської Федерації", - зазначив Данілов.

Також, за його словами, "зараз робоча група РНБО перебуває на території Херсонської, Миколаївської та Одеської областей". "Вони готують засідання стосовно ситуації, яка відбудеться незабаром - через 2 тижні, якщо президент затвердить порядок", - підсумував він.

Як повідомлялося, 14 травня за підсумками чергового засідання РНБО повідомило про введення персональних санкцій проти 557 "злодіїв у законі" і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами, а також про майбутній аудит земель і будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці і встановлення за дорученням президента України повного переліку осіб, які там проживають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА