13:47 15.05.2021

Розмова про перетворення України на "антипод" РФ демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні – речник МЗС

2 хв читати
Розмова про перетворення України на "антипод" РФ демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні – речник МЗС

Розмова про перетворення України на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи відповідну заяву президента Росії Володимира Путіна.

"Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку, без прив'язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей "русского мира" не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу", – сказав він агентству" Інтерфакс-Україна " в суботу.

Речник МЗС нагадав, що Росія застосувала значні ресурси, щоб зробити цей шлях максимально складним.

"Україна змушена вживати рішучих заходів у відповідь. Це стосується і боротьби проти дезінформації, і нейтралізації агентів зовнішнього впливу, і ліквідації осередків, які підривають структурні реформи в нашій державі", – зазначив він.

Ніколенко наголосив, що географію змінити не можна, і після завершення російсько-українського збройного конфлікту і деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи.

"І що швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, то раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, якраз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади", – підсумував речник МЗС.

Раніше президент РФ заявив, що Україну перетворюють на антиросійський майданчик і це потребує особливої уваги Росії з точки зору гарантування безпеки. "З огляду на все – і це дуже сумно, – Україну повільно, але вірно перетворюють в якийсь антипод Росії, в якусь антиРосію, в якийсь майданчик, з території якого ми постійно, дуже ймовірно, отримуватимемо новини, що потребуватимуть особливої з нашого боку уваги з точки зору гарантування безпеки Російської Федерації", – сказав Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА