11:58 18.05.2021

"Батьківщина" підтримує ініціативну групу, котра збирає підписи за референдум проти продажу сільгоспземлі, - Тимошенко

2 хв читати
"Батьківщина" підтримує ініціативну групу, котра збирає підписи за референдум проти продажу сільгоспземлі, - Тимошенко

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про підтримку політсилою ініціативної групи, яка має намір збирати підписи за проведення всеукраїнського референдуму проти продажу землі сільськогосподарського призначення, повідомляється на сайті партії у вівторок.

"22 травня о 12:00 за 30 кілометрів від Києва зберуться разом майже всі аграрні асоціації, профспілки, представники промисловців і підприємців, щоб провести збори великої ініціативної групи, яка налічує понад 17 тисяч осіб. Разом з ними наша команда готова розпочати всеукраїнський референдум проти продажу сільськогосподарської землі", - сказала Тимошенко під час виступу з трибуни парламенту.

На її переконання, вдалий світовий досвід вільного ринку землі визначає привілеї виключно для власних фермерів, а не продаж землі іноземцям, як це передбачено в ухвалених владною командою законах.

"Всіма соціальними й економічними рішеннями, які ухвалюються останніми роками, українців виштовхують із власної землі. Сотнями тисяч вони виїжджають з України не тому, що не люблять свою Батьківщину, а тому що для них створені неможливі для життя і роботи умови. А нині ще й проштовхуються закони про продаж сільськогосподарської землі", - зазначила Тимошенко.

Відкриття ринку земель сільгосппризначення, який відкриється з 1 липня поточного року, лідер "Батьківщини" назвала "божевіллям", оскільки, за її словами, йдеться про розпродаж 72% території України.

"Соціологічні опитування показують, що 77% людей хочуть узяти участь у референдумі. Ми з людьми! Ми за Україну і за те, щоб українці були господарями на своїй землі", - сказала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА