19:56 18.05.2021

Степанов не міг забезпечувати стратегічний розвиток української медицини в майбутньому - радник керівника Офісу президента

2 хв читати
Степанов не міг забезпечувати стратегічний розвиток української медицини в майбутньому - радник керівника Офісу президента

Радник керівника Офісу президента Україна Михайло Подоляк вважає, що колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов не мав системного бачення медичної галузі й не міг запропонувати її стратегічного розвитку в майбутньому.

"Степанов не міг забезпечувати стратегічну перспективу, дати чітке розуміння, як розвиватиметься галузь у подальші роки. Без цього довелося б нескінченно виправляти поточні помилки, яким не було б кінця. Так чи інакше, час потребує системних рішень", - заявив Подоляк у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку Подоляка, Степанов мав переважно тактичні навички вирішення галузевих питань.

"На мій погляд, Максим Володимирович Степанов - це більше менеджер для вирішення проблем "тут і зараз". Він швидше про тактику, а не про системне бачення галузевої перспективи", - зазначив він.

"Безумовно, важливо і те, й інше. Але ... тактичної проблематики, з тим самим COVID-19, у нас постійно багато, але потрібні і стратегічні ініціативи щодо модернізації всієї системи охорони здоров'я. Тому що це про майбутнє і про запобігання ситуаційним кризам і тим же SARS-2. Зараз із цим є проблеми", - додав Подоляк.

За словами радника керівника Офісу президента, від міністра наразі треба більше, ніж "тільки реакція за фактом на резонансну подію".

"Треба навчити систему охорони здоров'я превентивно запобігати кризам. Тим паче, що ми вже точно можемо планувати на більші терміни, добре розуміючи розвиток ситуації з новими інфекціями", - сказав він.

Водночас Подоляк уточнив, що "прерогатива оцінки результатів роботи операційних менеджерів передусім є зоною відповідальності прем'єр-міністра та парламентської більшості".

"Абсолютно нормально, коли в разі виникнення сумнівів у подальшій ефективності того чи іншого міністра вносяться відповідні кадрові пропозиції", - підсумував Подоляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА