10:19 20.05.2021

"УДАР" готується до виборів до Верховної Ради - Кличко

2 хв читати
"УДАР" готується до виборів до Верховної Ради - Кличко

Партія "УДАР" має намір взяти участь у наступних парламентських виборах в Україні і наразі готується до них, повідомив лідер політсили, мер Києва Віталій Кличко.

"Я говорю про це зараз відкрито: ми готуємося до наступних парламентських виборів... Так, партія "УДАР". Ми наразі працюємо над тим, щоб відродити наші осередки в усіх областях, щоб взяти участь у чергових або позачергових виборах до Верховної Ради", - сказав Кличко у своєму інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому у четвер.

За його словами, в Україні парламентсько-президентська форма правління, тому політсилі обов'язково потрібні представники у Верховній Раді. "Це ще один інструмент для проведення реформ у Києві. Без цього інструменту досить складно", - додав Кличко.

На запитання, чи справді американський політтехнолог Джордж Бірнбаум займається підготовкою партії "УДАР" до парламентських виборів, політик відповів: "Він консультує мене".

При цьому він не відповів на запитання, чи має намір балотуватися на посаду глави держави при тому, що заявляв про такі наміри у 2013 році. "Я взяв відповідальність за місто Київ, і буде нечесно все кидати і розказувати, що у мене є кращі амбіції. З міста Києва я роблю європейське місто. Коли мені це вдасться зробити - потім говоритимемо на цю тему. Якщо не вдасться - вибачте, будь ласка, але бажання щодо президентства є у багатьох людей", - сказав Кличко.

За словами мера Києва, він ні з ким не розмовляв про президентські вибори, і у нього немає виборчого штабу, який би його до них готував. Він також спростував інформацію про те, що нібито зустрічався з п'ятим президентом України (2014-2019 рр.), лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком і обговорював із ним питання підтримки на наступних виборах глави держави.

Водночас Кличко зазначив, що після 2014 року у нього були різні пропозиції і від Порошенка, і від представників інших політсил щодо об'єднання зусиль. "Я в цьому напрямі говорив відверто, що я розвиватиму свою політичну силу для того, щоб самостійно йти до парламенту", - наголосив він.

Політик назвав неправильним шлях об'єднання, "щоб воювати проти когось". "Але скажу так: у мене близькі стосунки з кожною політичною силою, які відстоюють європейські цінності. Ми з ними спілкуємося та координуємо наші дії", - сказав Кличко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА