11:52 20.05.2021

Позитивно другий рік правління Зеленського оцінює чверть українців, ще третина - задовільно - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
Позитивно другий рік правління Зеленського оцінює чверть українців, ще третина - задовільно - соцопитування "Рейтингу"

Другий рік правління президента України Володимира Зеленського на "відмінно" оцінюють 4% українців, "добре" - ще 20%, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 16-18 травня 2021 року.

Ще 34% опитаних оцінюють другий рік правління Зеленського задовільно, 23% - незадовільно, 19% - жахливо. Не змогли відповісти 1% опитаних.

Порівняно гірше оцінюють другий рік каденції нинішнього глави держави жителі сходу країни (15% позитивної оцінки проти 22-26% в інших регіонах), а також респонденти у віковій категорії 50-59 років (16% проти 22-37% в інших категоріях). Найкраще діяльність Зеленського у 2021 році оцінює молодь до 30 років (37% позитивної підтримки) та респонденти, які на президентських виборах проголосували б за Зеленського (57% проти 6-23% прибічників інших кандидатів).

Порівняно кращі оцінки отримали президентські програми "Держава у смартфоні", "Велике будівництво", звільнення полонених і заручників, зміцнення обороноздатності, міжнародна політика й об'єднання країни.

Середні оцінки отримали боротьба з коронавірусом, реформування освіти, оновлення кадрів в органах влади, припинення вогню на Донбасі та соціальний захист населення.

Найгірше опитані оцінили реформування медицини, економічний розвиток, земельну реформу, зменшення впливу олігархів на політику й боротьбу з корупцією.

Опитування проводилося 16-18 травня 2021 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА