12:56 20.05.2021

Законопроект про деолігархізацію майже готовий і з'явиться наступного тижня - Зеленський

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що законопроект про деолігархізацію з'явиться наступного тижня і його підготовка вже практично завершена.

"Ми детально підходимо до кожної норми цього закону. Закон в принципі готовий, написаний. Він на 100% готовий, ну майже на 100%, але ми вважаємо, що є декілька деталей. Я гадаю, що він з'явиться наступного тижня", - сказав Зеленський на прес-конференції в Києві у четвер.

За словами глави держави, філософія цього законопроекту є його особистою ідеєю.

"Головний зміст та філософія: ми не хочемо вбити великий бізнес. Але ми точно вбиваємо поняття "зміст" та "вплив" олігархічної системи у нашій країні. Впливу на мас-медіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути. Але якщо це буде, то ці люди отримають квиток під назвою "олігарх" - вони з'являться у спеціальному реєстрі", - сказав Зеленський.

Президент не став називати поіменно 13 олігархів, яких нарахувала Рада національної безпеки і оборони України. "Їхніх (олігархів - ІФ) прізвищ я не називатиму. Не боюсь нікого. Вважаю, що 13 - це за інформацією секретаря РНБО та його інституції, помічників", - сказав він, зазначивши, що зрозуміти точну кількість олігархів в Україні можна буде, лише визначивши критерії цього поняття.

Зеленський додав, що якщо особу відповідно до закону буде названо олігархом, вона буде розміщена у спеціальному реєстрі, "і тоді цей великий бізнес може втратити велику частину активів, які перебувають за кордоном".

Президент наголосив, що в олігархів буде можливість уникнути отримання цього статусу, оскільки у них буде час позбутися від усього впливу, який визначає їх як олігархів. "Є три головні пункти: це вплив на медіа у тому чи іншому вигляді, це участь у політичному житті країни, вплив на депутатів та чиновників, міністрів, і третє - це буде сума активів... За поєднання всіх цих трьох деталей людина автоматично потрапляє до реєстру олігархів", - сказав він.

Зеленський зазначив, що таким особам, відповідно до закону, буде "багато чого заборонено", зокрема, така людина не зможе бути народним депутатом Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА