15:32 20.05.2021

Подолання корупції, припинення війни і завершення епохи бідності залежить від системності реформ в Україні - Рудик

2 хв читати
Подолання корупції, припинення війни і завершення епохи бідності залежить від системності реформ в Україні - Рудик

Влада буде здатною подолати корупцію, припинити війну і завершити епоху бідності лише за умови проведення системних реформ, заявила лідер партії "Голос" Кіра Рудик.

"У питанні завершення війни, ілюзія президента про те, що можна вести перемовини з Путіним, не виправдалася. Через це ми лише втратили два роки часу й численні життя українських захисників, а отримали провалене оборонне замовлення, повільні темпи посилення армії та недостатній міжнародний тиск на Росію", - наводить слова Рудик прес-служба партії "Голос".

На її думку, президент має сконцентруватися на реформі СБУ та армії за стандартами НАТО, залучити більше міжнародних партнерів, зокрема США, Велику Британію та інші країни, щоб посилити тиск на країну-агресора. Водночас, як наголошує Рудик, парламентарії при цьому мають розробити закон про територіальну оборону, якого досі немає в державі.

"У питанні розвитку економіки в країні вперше з 2014 року відбувся відтік інвестицій: за 2020 рік держава втратила 870 млн доларів та довіру інвесторів, а отримала - збанкрутілих підприємців, які залишились без підтримки. Хоча партія "Голос" пропонувала ухвалити антикризовий проект №5346 - про підтримку бізнесу у період локдаунів", - зазначила депутат.

Тому сьогодні, вважає Рудик, влада має перейти до системного економічного плану: запустити Бюро економічної безпеки й оптимізувати податкову систему. Вона переконана, що тільки так вдасться зменшити тиск на економіку.

Ключовими реформами для країни, наголосила лідер партії "Голос", є правоохоронна і судова, тому що без них президент і надалі "може продовжувати точкові спроби подолати корупцію, які не матимуть успіху без працюючих судів. А справи підозрюваних у тероризмі не будуть доведені до кінця".

У прес-службі водночас нагадали, що фракція "Голос" внесла до Верховної Ради три законопроекти судової реформи, які допоможуть провести конкурси до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя, а також залучити міжнародників до спостереження за процесом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА