19:10 20.05.2021

Стефанішина обговорила з єврокомісаром Варгеї відкриття кордонів ЄС для мандрівників із третіх країн і надання Україні траншу макрофінансової підтримки

2 хв читати
Стефанішина обговорила з єврокомісаром Варгеї відкриття кордонів ЄС для мандрівників із третіх країн і надання Україні траншу макрофінансової підтримки

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина і єврокомісар з питань сусідства і розширення Олівер Варгеї під час зустрічі обговорили відкриття кордонів ЄС для мандрівників із третіх країн, реформи й надання Україні чергового траншу макрофінансової підтримки.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, також серед обговорених тем були спільні зусилля України та ЄС у боротьбі з пандемією, реалізація політики Європейського зеленого курсу та пріоритети ЄС у контексті підготовки до саміту "Східного партнерства".

Стефанішина зазначила, що важливо виробити стратегічний підхід до оновлення європейської політики сусідства.

"Східне партнерство потребує нових стимулів. Успішність цієї ініціативи для трансформацій в усьому регіоні залежатиме від її можливостей поглиблювати секторальну співпрацю та розвивати зону вільної торгівлі з партнерами, які налаштовані проводити комплексні реформи", - сказала Стефанішина.

Віце-прем'єр-міністр також наголосила, що Україна поділяє цілі Європейського зеленого курсу та необхідність зменшити вуглецевий слід у виробництві продукції.

"Водночас Україна розраховує, що застосування механізму прикордонного вуглецевого коригування до України буде реалізовано поступово з урахуванням вже наявних зобов’язань сторін у рамках Угоди про асоціацію та Паризької кліматичної угоди", - зазначено в повідомленні уряду.

Зі свого боку єврокомісар Варгеї наголосив на важливості посилення сполученості між Україною та ЄС, економічної інтеграції, а також на продовженні амбітних реформ, які Україна виконує в рамках Угоди про асоціацію.

Учасники домовилися працювати разом, щоб результати та переваги європейської інтеграції стали більш відчутними та видимими для громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА