21:35 20.05.2021

Боротьба з олігархами не є тотожною до боротьби з політичними опонентами

2 хв читати
Боротьба з олігархами не є тотожною до боротьби з політичними опонентами

Боротьба з олігархами не є тотожною до боротьби з політичними опонентами, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

"Боротьба з олігархами не є тотожною до боротьби з політичними опонентами. Бажання Зеленського розправитися з президентом Порошенком проявляється в дуже різних формах. На мій погляд, все це виглядає певним маніакальним комплексом, нав'язливою ідеєю. Я думаю, що відсутність реальних перемог Зеленського, на кшталт отримання безвізу, Томосу або відновлення разом із волонтерами та партнерами Збройних сил, створення міжнародної коаліції на підтримку України у війні з Росією, і штовхає Зеленського на боротьбу з Петром Олексійовичем, як уособленням цих досягнень. Мені на думку спадає давньоримський Нерон, який вирішив спалити Рим, щоб увійти в історію. Так само і Зеленський прагне знищити ефективнішого попередника, щоб приховати істину: король - голий", - сказала вона агентству Інтерфакс-Україна, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про підготовку законопроекту про деолігархізацію.

"Я також переконана, що наявність підготовки законопроекту про деолігархізацію капіталу і його використання в політиці не є злочином. Питання в тому, яким чином використовуються ті засоби в політиці. Слід згадати, що Зеленський став президентом саме на олігархічні гроші. Питання полягає насамперед у тому, щоб усі без винятку і маніпуляції виконували, і дотримувалися норм чинного антикорупційного законодавства. Кейси Гео Лероса і численні факти корупційних обвинувачень щодо оточення Зеленського свідчать про те, що Офіс президента орієнтований на вибіркове правосуддя, імітацію боротьби з корупцією та політичні утиски опозиції і всіх вільно мислячих. Цим Зеленський схожий на Путіна і африканських диктаторів: конкурентів немає, а опоненти знищуються в будь-який спосіб", - додала Фріз.

Як повідомлялося, Зеленський на своїй прес-конференції, 20 травня, поінформував, що підготовку законопроекту про деолігархізацію практично завершено, і документ з'явиться наступного тижня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА