10:39 24.05.2021

Українські нардепи вимагають припинити будь-які дипломатичні контакти з Білоруссю

1 хв читати
Українські нардепи вимагають припинити будь-які дипломатичні контакти з Білоруссю

Міжфракційне об'єднання (МФО) Верховної Ради України "За демократичну Білорусь" закликає припинити будь-які дипломатичні контакти з білоруським режимом, окрім питань біженців і політв'язнів.

"Міжфракційне об'єднання Верховної Ради України "За демократичну Білорусь" закликає... на певний час, доки владу в Білорусі силоміць утримує диктатор Олександр Лукашенко (президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС і США не визнають законно обраним, - ІФ), офіційно визнати білоруський режим таким, що становить загрозу міжнародній безпеці, припинити будь-які дипломатичні контакти з білоруським режимом, окрім питань біженців і політв'язнів", - зазначається в заяві МФО у зв'язку з затриманням білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Текст заяви оприлюднив його голова - народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Депутати також вимагають негайно припинити імпорт електроенергії з Білорусі, будь-яке авіасполучення з Білоруссю або над Білоруссю і підготувати новий пакет санкцій Ради національної безпеки і оборони України стосовно білоруських чиновників, зокрема Лукашенка. Крім того, члени міжфракційного об'єднання пропонують на офіційному рівні назвати Лукашенка "самопроголошеним президентом Білорусі" й використовувати це визначення в офіційній документації.

"Закликаємо представників міжнародної спільноти та всіх демократичних країн, приєднатися до цих вимог і підтримати жорстку реакцію щодо режиму Олександра Лукашенка. Тільки так можна змусити режим Лукашенка звільнити Романа Протасевича й інших політв'язнів", - наголошують у заяві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА