20:01 24.05.2021

Саміт ЄС обговорить можливі санкції щодо Мінська, зокрема заборону польотів для білоруської авіакомпанії - Меркель

2 хв читати
Саміт ЄС обговорить можливі санкції щодо Мінська, зокрема заборону польотів для білоруської авіакомпанії - Меркель

Саміт ЄС обговорить подальші можливі санкції щодо білоруської влади, зокрема розширення санкційних списків і можливу заборону на польоти білоруської авіакомпанії, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Ми бачили примусову посадку літака, яка призвела до затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича. Роман Протасевич має бути негайно звільнений... Це стосується і його подруги Софії Сапеги. Ми цього вимагатимемо й одночасно обговорюватимемо, яких заходів ми можемо вжити як спільну європейську реакцію", - сказала Меркель журналістам у понеділок перед початком саміту ЄС.

"Цього абсолютно точно стосуються нові списки (ІФ - санкційні), до яких вже внесено президента Лукашенка, а також питання заборони польотів білоруської авіакомпанії", - зазначила вона.

Меркель назвала поведінку білоруської влади "безпрецедентною".

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту літака перебував редактор внесеного Мінськом до списку "екстремістських" Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного у Білорусі "екстремістським" Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх затримала білоруська влада.

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення в республіці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА