11:54 25.05.2021

Тимошенко: Президент знає, що вся країна проти продажу землі, і йде проти волі людей

2 хв читати
Тимошенко: Президент знає, що вся країна проти продажу землі, і йде проти волі людей

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який "суперечить національним інтересам та знімає останні запобіжники від розпродажу української землі іноземцям", а влада продовжує "нехтувати думкою людей, майстерно відводячи увагу суспільства від цієї теми", тому єдиний шанс захистити 72% території країни - це референдум.

Відповідну заяву зробила голова партії "Батьківщина", народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє прес-служба політсили у вівторок.

За словами Тимошенко, йдеться про підписаний президентом закон №2194, який передбачає зміни до Земельного кодексу, що впроваджують п'ять серйозних новацій, які фундаментально суперечать національним інтересам України.

"Перша новація - знімається весь контроль держави за екологічним використанням земель, за сівозмінами. Друга - вони просто скасували в Земельному кодексі заборону на продаж землі іноземцям. Наступне - право розпоряджатися особливо цінними землями, а це ліси, водойми, природні та історичні заповідники, вони переводять на місцеве самоврядування, щоб вони вирішували. Четверте - вони дозволили знімати метровий верхній шар чорноземів. Чому? А тому що окремою статтею вони прописали пріоритетне право купувати сільськогосподарську землю тим, хто має ліцензію на видобуток корисних копалин", - роз'яснила Тимошенко.

Вона заявила, що це - "кричуще посягання на власність українського народу та зухвале ставлення до такого природного багатства як земля".

"Вжитими законами знищуються останні залишки українського фермерства, оскільки їх зобов'яжуть йти на аукціони та викуповувати власні землі, які давали їм у 90-ті роки по 50 гектарів у постійне безоплатне користування. Весь світ йде шляхом створення фермерських господарств, а у нас їх знищують. Тому за соціологічними опитуваннями, 77% українців хочуть проведення "земельного" референдуму. Визначальна більшість людей проти продажу землі - у період війни та в тій формі, яку пропонує влада", - наголосила нардеп.

У партії нагадують, що раніше в селі Березівка Київської області відбулися збори ініціативної групи, яка поклала початок референдуму проти розпродажу української сільськогосподарської землі.

У заході взяли участь майже 20 тисяч осіб із усіх куточків України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА