12:30 25.05.2021

Нардеп Гончаренко пропонує вдосконалити процедуру припинення та скасування воєнного стану

2 хв читати
Нардеп Гончаренко пропонує вдосконалити процедуру припинення та скасування воєнного стану

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") пропонує вдосконалити процедуру припинення та скасування воєнного стану.

Відповідний законопроект №5556 "Про внесення змін до закону "Про правовий режим воєнного стану" народний депутат зареєстрував у Верховній Раді у понеділок, повідомляє сайт парламенту.

Народний депутат пропонує закріпити в законі норму, згідно з якою військовий стан на всій території України або в окремих її місцевостях скасовується указом президента України за пропозицією Ради національної безпеки і оборони (в нині чинному законі президент може прийняти указ про скасування воєнного стану на всій території України та її регіонах).

Гончаренко також пропонує норму, згідно з якою Верховна Рада може звернутися до президента з пропозицією про скасування воєнного стану.

У законопроекті уточнюється, що з моменту припинення або скасування воєнного стану нормативно-правові акти, ухвалені для забезпечення цього режиму, не застосовуються і підлягають скасуванню органами державної влади та органами місцевого самоврядування, які їх видали.

Згідно із запропонованими змінами, з моменту припинення або скасування воєнного стану військове командування та військові адміністрації (у разі їх створення) в порядку, встановленому президентом, припиняють здійснення повноважень щодо забезпечення режиму воєнного стану.

Гончаренко також пропонує новелу, згідно з якою указ президента про впровадження воєнного стану, не затверджений Верховною Радою, втрачає силу з наступного дня після дня ухвалення такого рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА