12:43 25.05.2021

Співголова німецької партії "Союз 90/Зелені" Роберт Габек підтримує надання Україні оборонних видів озброєння - F.A.Z.

2 хв читати
Співголова німецької партії "Союз 90/Зелені" Роберт Габек підтримує надання Україні оборонних видів озброєння - F.A.Z.

Співголова німецької партії "Союз 90/Зелені" Роберт Габек після переговорів 24 травня з президентом України Володимиром Зеленським виступив за надання Україні оборонних видів озброєнь для можливості опору російській військовій агресії на сході країни, повідомляється в німецькому виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Якщо на таку країну як Україна нападають, їй не можна перешкодити у здійсненні самооборони та захисту... Прагнення керівництва Києва до отримання оборонних видів озброєнь є обґрунтованим. Важко відмовити Україні в чомусь такому", - заявив Габек в інтерв'ю німецькому виданню F.A.Z. після проведення в Києві зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським увечері у понеділок, 24 травня.

За словами політика, "незважаючи на те, що німецька партія "Зелені" вважаються пацифістами, коли йдеться про самооборону, не можна відмовляти країні, яка відчуває агресію".

"Допомога для самозахисту не має бути відхилена", - додав Габек.

Габек також уточнив, що "дискусія щодо членства України в НАТО не є закінченою, проте це питання складне".

"Це питання складне. У НАТО немає єдності щодо нього, а Україна не є повністю підготовленою (до вступу в НАТО - ІФ)", - сказав Габек.

Водночас він додав, що ту перспективу членства в НАТО, яку Альянс відкрив для України на саміті в Бухаресті у 2008 році, не варто "забирати з порядку денного і він (Роберт Габек - ІФ) хотів би бачити перспективу вступу України в Північноатлантичний Альянс відкритою".

"При цьому, поки що не настав час повноцінно фіналізувати це рішення", - сказав співголова партії "Союз 90/Зелені".

Як повідомляє німецьке видання, "коментарі Габека щодо постачання оборонних систем озброєнь Україні були пов'язані з бажанням отримати озброєння від німецької сторони, список якого був наданий українськими урядовими колами навесні цього року у зв'язку зі зростанням російської ескалації поблизу українських кордонів".

"Отриманий від України список містив перелік німецької зброї й техніки для захисту українського узбережжя від можливої російської агресії з моря. До нього входили німецькі боєзаряди для протикорабельних ракет типу Sea Spear, зенітні гармати GDM-008 Millennium і безпілотні міні-підводні човни типів Sea Cat і Sea Fox. Вони використовуються для підводної розвідки та здійснення заходів із морського розмінування", - повідомляє видання.

Як повідомлялося, 24 травня президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі співголовою німецької партії "Союз 90/Зелені" Робертом Габеком у Києві, під час якої співрозмовники обговорили перебіг передвиборної кампанії в німецький Бундестаг, перспективи євроатлантичних прагнень України, а також ризики, які може спричинити реалізація проекту "Північний потік-2".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА