07:44 30.05.2021

Євросоюз пропонує адміністрації Байдена співробітництво у протидії Росії

1 хв читати
Євросоюз пропонує адміністрації Байдена співробітництво у протидії Росії

Пропозиція об'єднати зусилля у протидії Росії міститься в проекті спільної заяви саміту Євросоюз-США, підготовленої європейською стороною і спрямованою на узгодження до Вашингтона, повідомило агентство Bloomberg.

"Ми єдині в нашому принциповому підході до Росії, і будемо рішуче реагувати на її повторювану модель негативної поведінки і зловмисної діяльності", - цитує агентство текст проекту документа, який стосується того, як ЄС і США повинні справлятися з "безпрецедентними глобальними викликами".

У ньому також пропонується "тісно консультуватися і співпрацювати з усього спектра загальних проблем і можливостей у рамках наших відповідних аналогічних багатогранних підходів до Китаю".

Саміт дозволить Європі і США "підтвердити тверду прихильність міжнародному порядку, заснованого на правилах, зокрема шляхом зміцнення багатосторонніх інституцій і зміцнення співробітництва в галузі зовнішньої політики і політики безпеки для більш демократичного, справедливого, мирного і безпечного світу", - йдеться в проекті заяви.

У ній також викладено, як обидві сторони можуть подолати торговельні суперечки епохи екс-президента США Дональда Трампа, зокрема в сфері тарифної політики.

Bloomberg нагадує, що саміт ЄС-США заплановано на 15 червня в Брюсселі, а також наголошує, що за ним повинна послідувати женевська американсько-російська зустріч на вищому рівні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА