20:20 02.06.2021

Мінськ не може вважатися нейтральним майданчиком для ТКГ

2 хв читати
Мінськ не може вважатися нейтральним майданчиком для ТКГ

Мінськ не може вважатися нейтральним майданчиком для проведення міжнародних переговорів, включно з переговорами Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань Донбасу, у зв'язку з ворожою риторикою Олександра Лукашенка, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Якщо вже ми бачимо таку ворожу риторику від Лукашенка, якщо вже ми бачимо, що Білорусь припиняє бути нейтральною країною, то і про будь-які переговори в Мінську можна забути. Мінськ не може вважатися респектабельним і нейтральним міжнародним майданчиком", - сказав Подоляк агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання про перспективи продовження в очному форматі переговорів ТКГ у Мінську у зв'язку із запрошенням Лукашенка так званих слідчих з тимчасово окупованих окремих районів Луганської області ("ОРЛО" для допиту затриманого в Мінську екс-головного редактора телеграм-каналу" NEXTA "Романа Протасевича.

Подоляк також додав, що будь-який потенційний крок Лукашенка в бік визнання тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей викличе відповідну реакцію України і всього цивілізованого світу.

"Україна не дозволить нікому порушувати свій суверенітет і територіальну цілісність. Якщо Лукашенко поставить себе на один рівень з окупантами в Луганську, то це буде означати і відповідне ставлення до нього", - додав він.

Як повідомлялося, 2 червня Олександр Лукашенко заявив, що готовий надати можливість так званим слідчим з тимчасово окупованої Луганській області допитати Романа Протасевича в зв'язку з проведеним там "розслідуванням" щодо нібито участі екс-головного редактора телеграм-каналу "NEXTA" у бойових діях на Донбасі на боці України у лавах батальйону "Азов".

Раніше засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький заявляв, що Протасевич дійсно перебував у полку, проте як журналіст.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА