10:17 08.06.2021

Кожен п'ятий українець готовий голосувати за Зеленського на президентських виборах - опитування КМІС

2 хв читати
Кожен п'ятий українець готовий голосувати за Зеленського на президентських виборах - опитування КМІС

У разі проведення президентських виборів найближчим часом нинішній глава держави Володимир Зеленський отримав би близько 21,8% голосів виборців, свідчать результати соціологічного дослідження "Суспільно-політичні настрої України", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

"У разі участі у виборах... чинний президент отримав би 21,8% серед усіх респондентів і 27,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором", - повідомляють у КМІС.

Там зазначають, що респондентів також запитували, чи підтримують вони балотування Зеленського на другий термін. Загалом 37% респондентів підтримують балотування нинішнього президента на другий термін, не підтримують - 54,5%.

На другому місці в президентському рейтингу - п'ятий президент і народний депутат Петро Порошенко, за якого проголосували б 11,7% серед усіх респондентів та 14,6% серед тих, хто визначився з вибором.

На третьому місці - Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,5% та 11,9%, четверте місце ділять з приблизно однаковою підтримкою Ігор Смешко (7,6% та 9,5%) і Юрій Бойко (7,3% та 9,2%). Інші кандидати мають підтримку нижче ніж 5% серед усіх респондентів.

Соціологічне дослідження проводив з 27 травня до 1 червня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (випадковою генерацією телефонних номерів) із квотним відбором опитано 2000 респондентів, що проживають на підконтрольній уряду території України. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА