10:51 08.06.2021

Кличко розцінює обшуки на комунальних підприємствах Києва як політичну корупцію

2 хв читати
Кличко розцінює обшуки на комунальних підприємствах Києва як політичну корупцію

Мер Києва та голова Київської міської адміністрації (КМДА) Віталій Кличко заявив, що розцінює обшуки на комунальних підприємствах столиці як політичний тиск і політичну корупцію.

"Ми завжди готові співпрацювати з правоохоронними органами, завжди співпрацюємо абсолютно прозоро і відкрито надаємо всю документацію. Але це можна назвати співпрацею? Схоже на маніпуляцію. Це не співпраця. Я розцінюю це як політичний тиск", - сказав Кличко на конференції Democracy in action: Zero corruption conference у вівторок.

Він наголосив, що "вирішення власних політичних завдань під гаслом боротьби з корупцією - це є політична корупція".

"Що таке політична корупція? Коли у вищих кабінетах влади робляться багатогодинні наради, де обговорюють, як атакувати того чи іншого мера, - це є політичною корупцією. Коли голова Державної фіскальної служби, яка підлягає розформуванню, обіцяють посаду голови нового органу бюро з економічної безпеки в обмін на масові обшуки в органах місцевої влади, це є політична корупція. Коли всупереч закону, всупереч волі киян, всупереч Конституції, намагаються призначити іншого голову КМДА - це також корупція, порушення закону", - зазначив Кличко.

Він пояснив, що з 2015 року департамент внутрішнього аудиту та контролю здійснив 385 перевірок.

"Усі матеріали, які ми зібрали, були передані правоохоронним органам. Чиновники, які були з підозрою в корупції, були звільнені. Роками ці документи лежали у правоохоронців, і нічого не відбувалося, і раптово про них згадали зараз, згадали і прийшли на комунальне підприємство (що обурює), у тих же самих справах, які ми викрили і передали правоохоронцям. У тих же самих справах, які ми надали, нас звинувачують", - додав мер.

Також він повідомив, що завдяки системі ProZorro Київ заощадив понад 9 млрд грн.

"Один із ключових запобіжників корупції - прозорість. Київ першим в Україні запровадив систему ProZorro. 1800 структурних підрозділів столичної влади здійснюють закупівлю виключно через систему ProZorro. І за декілька років ми зекономили для бюджету нашої громади понад 9 млрд грн, 4,5 млрд - тільки минулого року", - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА