14:34 08.06.2021

МЗС України: Дніпровська вода потече в деокупуваний Крим

1 хв читати
МЗС України: Дніпровська вода потече в деокупуваний Крим

Позиція України залишається незмінною: дніпровська вода потече в деокупуваний Крим, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Маємо розуміти, що проблема водних ресурсів загострилася на тлі масованої російської мілітаризації Кримського півострова. Чим більше Російська Федерація будуватиме військових баз у Криму, тим менше води залишатиметься для потреб цивільного населення. РФ як держава-окупант має повністю усвідомлювати свою відповідальність", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він зазначив, що невиконання Росією своїх міжнародно-правових зобов'язань стане предметом обговорення на інавгураційному саміті Кримської платформи.

"Кінцевою метою зусиль України має стати повна деокупація українських територій - і Кримського півострова, і окремих районів у Донецькій і Луганській областях", - наголосив речник МЗС України.

Раніше спікер української делегації в Тристоронній контактній групі та радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю "Телеграфу" сказав, що Україна може змінити свою позицію щодо відновлення постачань води у тимчасово окупований Крим "тільки з точки зору дуже серйозних поступок з боку Росії". "(...) наприклад, воду в Крим можна обмінювати на повне виконання Мінських угод, виведення військ із Донбасу, повернення ОРДЛО на наших умовах", - зазначив Арестович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА