18:36 08.06.2021

Подоляк про стенограму CNN: Єрмаку вдалося не дозволити Джуліані втягнути Україну в тіньову політику

2 хв читати
Подоляк про стенограму CNN: Єрмаку вдалося не дозволити Джуліані втягнути Україну в тіньову політику

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що нинішньому керівникові Офісу президента та колишньому помічникові президента з зовнішньополітичних тем Андрію Єрмаку вдалося не дозволити колишньому адвокатові екс-президента США Дональда Трампа Руді Джуліані втягнути Україну в тіньову політику.

Напередодні американський телеканал CNN отримав і оцінив повний аудіозапис телефонної розмови 2019 року між колишнім адвокатом екс-президента Дональда Трампа Руді Джуліані, американським дипломатом Куртом Волкером і колишнім помічником президента України у зовнішньополітичних справах Андрієм Єрмаком.

Як зазначив радник керівника Офісу президента в коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна", сама стенограма та її оцінка американськими журналістами "чітко свідчать про спробу чинити на Україну деструктивний тиск, що ґрунтується на фейках і неправдивій переконаності (Джуліані - ІФ) в участі українців і американців, що нібито мала місце, в Україні в спрямованій проти США активності".

"Головною метою Єрмака в цій розмові стала спроба повернути Джуліані в площину традиційної конструктивної дипломатії. Повернути його зі світу конспірології. Єрмаку вдалося витримати лінію розмови так, що Україна не перетнула межу між звичайною дипломатією і тіньовою політикою, в яку нас намагалися втягнути", - сказав він.

За словами Подоляка, Єрмак у телефонній розмові поводився "абсолютно гідно, чудово розуміючи, які ризики для країни становить поведінка окремих українських політиків".

За його словами, "події 2019-го і 2020 років доводять, що команда Володимира Зеленського завжди дотримувалася фундаментальних принципів невтручання у внутрішні політичні процеси в інших державах" і працює на забезпечення потреби України в прозорих і партнерських відносинах зі США. "Це аксіома, яка досить об'ємно проявляється на цьому записі", - наголосив він.

При цьому Подоляк зазначив, що т.зв. розслідування Джуліані є "надзвичайно небезпечним глобальним фейком", який досі дуже хвилює американську громадську думку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА