16:34 11.06.2021

Україна може переконати членів НАТО, які сумніваються, в необхідності надання їй ПДЧ - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Україна може переконати членів НАТО, які сумніваються, в необхідності надання їй ПДЧ - Климпуш-Цинцадзе

Україна може переконати членів Північноатлантичного альянсу, які мають сумніви, в необхідності надання їй Плану дій щодо членства в НАТО, вважає голова парламентського комітету з питань інтеграції в Європейський Союз Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція "Європейська солідарність").

"Ми можемо діяти спільно з нашими партнерами всередині альянсу, щоб переконати, можливо, кілька країн, які сумніваються (в наданні Україні ПДЧ - ІФ) або в яких окремі політичні еліти сумніваються, приміром у Німеччині, Франції або навіть у США. І тоді вони всі разом зможуть сісти за один стіл і переконати одне одного в тому, що позиція протидії членству України в альянсі або не надання Україні ПДЧ - це не конструктивна річ", - сказала Климпуш-Цинцадзе на 9-му Київському безпековому форумі для молоді у п'ятницю.

Народний депутат зазначила, що серед країн - членів НАТО є ті, які перебувають під впливом Російської Федерації, а серед керівників країн-членів альянсу - ті, в яких прохоплюються диктаторські нотки.

"І ми маємо чесно говорити про те, що в нас є конкретні проблеми з країнами, які використовують свої особисті інтереси, щоб протистояти нашому членству в альянсі. На жаль, Угорщина ставить палиці в колеса Україні протягом уже кількох років, використовуючи свій інтерес нібито захисту національних меншин. І нам зараз говорять, що ми, мовляв, жодним чином не можемо це здолати. А я вам скажу, що можемо здолати", - зазначила народний депутат.

Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що напередодні саміту НАТО українські дипломати "максимально працюють" над тим, щоб 14 червня у Брюсселі не було ухвалено комюніке, яке "відкинуло б нас аж до 2014 року".

Нардеп також не виключає, що в разі надання Україні ПДЧ в НАТО Російська Федерація активізує свої агресивні дії.

"Очевидно, ми не позбавлені ризику, що якщо буде ухвалено рішення про надання нам ПДЧ, Російська Федерація вирішить іти з додатковою силою на нас розширеною масштабною війною", - підсумувала голова комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА