15:40 15.06.2021

Кулеба не очікує жодних домовленостей щодо України на зустрічі Байдена та Путіна

2 хв читати
Кулеба не очікує жодних домовленостей щодо України на зустрічі Байдена та Путіна

Україна не бачить ризику, що на зустрічі президентів США та РФ Джозефа Байдена та Володимира Путіна 16 червня буде досягнута якась домовленість щодо України за її спиною, зазначає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми добре розуміємо позицію президента Сполучених Штатів, ми не бачимо ризику для того, щоб на цій зустрічі за нашою спиною була досягнута якась домовленість щодо України. Ми дуже чітко довели до наших партнерів, що жодні домовленості щодо України, досягнуті без України, нами не визнаватимуться", - сказав Кулеба на спільній прес-конференції з чинним главою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде в Києві у вівторок.

Кулеба закликав українські ЗМІ насамперед орієнтуватися на прес-конференцію президента США за підсумками зустрічі. "Оскільки всі ми добре знаємо, яку викривлену реальність подає завжди Росія в публічному просторі про ті чи інші події, пов'язані з Україною", - зазначив він.

Міністр наголосив, що запрошення від президента Байдена президенту Путіну поговорити з'явилося саме під час безпрецедентної за останні роки ескалації з боку Росії уздовж українського кордону та на окупованих територіях.

"І хоча російська влада наразі коментує, що Україна буде одним із побіжних питань, які можуть порушити під час розмови, але насправді Україна буде одним із важливих питань, які обговорюватимуть", - додав він.

Глава МЗС також запевнив, що Україна не сприйме сценаріїв, у рамках яких її намагатимуться змусити зробити щось.

"Що б не відбувалося, які б сценарії не траплялися, ми завжди стоятимемо на захисті інтересів України, і не сприймемо будь-яких сценаріїв, у рамках яких намагатимуться нас змусити зробити щось", - заявив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА