18:20 15.06.2021

В ОП повідомили про трансформацію інституту уповноважених президента

2 хв читати
В ОП повідомили про трансформацію інституту уповноважених президента

З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України в Офісі президента ухвалили рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад.

Як повідомляє прес-служба президента у вівторок, замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники-уповноважені президента України. При цьому один із напрямів вирішено замінити.

"Напрям державної роботи щодо прав людей з інвалідністю суттєво розширюється. У ньому працюватиме новий радник – уповноважений президента України з питань безбар'єрності. До сфери відповідальності цього радника – уповноваженого належатиме забезпечення здійснення президентом України конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що сучасне прочитання поняття безбар'єрності та справді безпечного доступного середовища "передбачає врахування потреб усіх громадян, включно з людьми з інвалідністю, що має бути реалізовано в повному обсязі".

На посаду радника - уповноваженого президента України з питань безбар'єрності призначено Тетяну Ломакіну, голову громадської організації "Безбар'єрність".

"Напрям державної роботи щодо прав дітей поширюється на сферу дитячої реабілітації, що надзвичайно актуально, зокрема в умовах продовження збройної агресії проти України. Відповідні обов'язки виконуватиме радник – уповноважений президента України з прав дитини та дитячої реабілітації. На цю посаду призначено Дар'ю Герасимчук, виконавчу директорку Громадської організації "Відчуй", - повідомляють в ОП.

Там додають, що напрям уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників бойових дій залишається за Вадимом Свириденком, який працюватиме у статусі радника – уповноваженого президента України з питань учасників бойових дій.

"Відбулася заміна напряму уповноваженого президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України. Тепер працюватиме радник – уповноважений президента України з питань Фонду президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Завдяки цій заміні вдасться активізувати виконання державних гуманітарних програм, спрямованих на розвиток людини та прогрес суспільства. Цим радником – уповноваженим призначено Ольгу Будник", - ідеться в повідомленні.

В Офісі президента додають, що всі четверо радників-уповноважених президента України мають достатній професійний досвід, особисті амбіції та авторитет у відповідних спільнотах.

"Сподіваємося на стовідсоткове виконання завдань президента України, враховуючи нові розширені функціональні можливості", - резюмують в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА