12:19 16.06.2021

Політрада "Голосу" у середу розгляне заяву частини фракції про створення окремого об'єднання

1 хв читати
Політрада "Голосу" у середу розгляне заяву частини фракції про створення окремого об'єднання

Політична рада партії "Голос" планує в середу, 16 червня, розглянути заяву частини депутатської фракції "Голос" про створення окремого об'єднання "Справедливість" у Верховній Раді та дасть їй оцінку, повідомляє прес-служба політсили.

"Законодавство прямо передбачає можливість депутата вийти з фракції. Тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. Але створення груп у межах депутатської фракції прямо суперечить статтям 58-60 закону України "Про регламент Верховної Ради України". Ми поважаємо колег у їхньому бажанні мати альтернативну точку зору, але вона не може суперечити й порушувати закон", - наголошується в повідомленні партії.

Крім того, в "Голосі" переконані, що всі питання внутрішнього партійного життя мають вирішуватися відповідно до правил і процедур партії. Для цього існують органи управління, такі як з'їзд і політична рада.

Як повідомлялося, половина членів депутатської фракції "Голос" висловила недовіру її керівникові Ярославу Железняку та заявила про намір створити окреме об'єднання в парламенті під назвою "Справедливість".

Крім того, частина фракції має намір ініціювати виключення з її складу голови партії Кіри Рудик, яка "прогулює понад 60% засідань".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА