09:42 17.06.2021

Заступник глави ОП Машовець обговорив реформування сектора безпеки та оборони України з американськими дипломатами

2 хв читати
Заступник глави ОП Машовець обговорив реформування сектора безпеки та оборони України з американськими дипломатами

Заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець провів зустріч із представниками посольства США в Україні, зокрема з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт, під час якої вони обговорювали питання реформування сектора безпеки та оборони України, повідомляє прес-служба президента.

"Співрозмовники торкнулися ключових питань реформування сектору безпеки та оборони України, зокрема щодо вдосконалення системи військового управління, оборонного планування, посилення демократичного цивільного контролю над силами оборони та розподілу повноважень між міністром оборони України та Головнокомандувачем Збройних сил", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що зазначені питання планується, серед іншого, врегулювати законопроектом "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування", який обробляють у Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки і готують до другого читання у Верховній Раді.

Повідомляється, що під час зустрічі обговорювали також питання підготовки візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки і підготовки двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американської оборонної співпраці, розвитку проектів у сфері досліджень і випробувань, а також надання Україні допомоги США в сфері безпеки.

"Роман Машовець зазначив, що оприлюднене 11 червня цього року Департаментом оборони США рішення про надання Україні другої частини допомоги в межах "Ініціативи безпекової допомоги Україні" в розмірі 150 млн дол. має важливе значення для зміцнення української обороноздатності", - повідомляють в ОП.

Там додають, що заступник глави ОП також поінформував американську сторону про перебіг реформи оборонно-промислового комплексу та підготовку Стратегії розвитку ОПК України до схвалення Радою національної безпеки і оборони.

"Роман Машовець зазначив, що змінюється підхід до системи управління об’єктами державної власності в ОПК, кінцевою метою якого є утворення двох вертикально-інтегрованих структур – державних керівних холдингових компаній. У результаті реформування український ОПК має стати більш ефективним, прозорим і відкритим для міжнародної співпраці, зокрема й зі Сполученими Штатами Америки", - наголошують в Офісі президента.

У свою чергу Бріттані Стюарт розповіла про роботу, яку виконує американське посольство з підготовки до візиту Володимира Зеленського в США, і запевнила у незмінній підтримці українського сектора безпеки та оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА