14:38 18.06.2021

"Євросолідарність" ініціює зміни до Адмінкодексу для посилення відповідальності чиновників за порушення закону про декомунізацію

2 хв читати
"Євросолідарність" ініціює зміни до Адмінкодексу для посилення відповідальності чиновників за порушення закону про декомунізацію

Фракція "Європейська солідарність" ініціює зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які посилюють відповідальність посадових осіб за недотримання закону про декомунізацію, повідомила народний депутат Ірина Фріз.

"Ми плануємо внести зміни до чинного Кодексу України про адміністративні правопорушення та посилити в рази відповідальність посадових осіб за недотримання закону про декомунізацію", - сказала Фріз на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами народного депутата, в "Європейській солідарності" обурені рішенням Харківського окружного адміністративного суду, який визнав недійсним перейменування в Харкові в рамках декомунізації проспекту Маршала Жукова на честь генерала та правозахисника Петра Григоренка.

Фріз також повідомила, що "Європейська солідарність" має намір подати "адміністративний позов до міськради про заборону вчиняти дії, що порушують вимоги закону про декомунізацію".

"У таких діях (Харківської міськради - ІФ) ми бачимо повторення спроб створення немилозвучної, так званої ХНР і перетворення Харкова як міста вільних людей на населений пункт, наповненою ватою. Наша партія ... буде максимально активна, і в судовому процесі, і в суспільно-політичних заходах, мета яких - протистояти цьому реваншизму", - наголосила народний депутат.

Як повідомлялося, Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов міськради до голови Харківської обласної державної адміністрації та визнав нечинним пункт розпорядження від 15 травня 2016 року про перейменування в рамках декомунізації проспекту Маршала Жукова на честь генерала і правозахисника Петра Григоренка.

"Визнати протиправним і нечинним окреме положення нормативно-правового акта - розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 травня 2016 року №181 "Про перейменування об'єктів топоніміки міста Харкова", а саме п.21 додатка до розпорядження", - йдеться в резолютивній частині ухвали, оголошеній суддею Андрієм Зінченком 16 червня.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА