21:06 18.06.2021

Санкції проти Фірташа ще ефемерні, а рішення щодо списань боргів його газзбутів - реальне

2 хв читати
Санкції проти Фірташа ще ефемерні, а рішення щодо списань боргів його газзбутів - реальне

Народний депутат фракції "Голос" Інна Совсун, коментуючи рішення РНБО запровадити санкції проти бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса, нагадала, що днями Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон про списання боргів газзбутів Фірташа перед "Нафтогазом".

"Вийшла нова серія РНБО, з якої ми дізнались багато новин: що у нас вже почали складати списки олігархів і почали з Фірташа і Фукса. Вони, безперечно, заслуговують на те, аби їхні дії отримали належну правову оцінку. Чи є такою правовою оцінкою санкції - залишається великим дискусійним питанням", - наводить слова Совсун прес-служба партії "Голос".

Совсун нагадала, що за три дні до оголошення санкцій парламент у першому читанні ухвалив законопроект, згідно з яким списуються мільярдні борги газзбутів перед "Нафтогазом". "Це щонайменше 23 млрд грн, які фірташівські газзбути накопичили перед "Нафтогазом". Через це складається враження, що санкції можуть бути елементом торгів щодо списання відповідних боргів. Загалом санкції не матимуть моментального і прямого впливу, а от списання цих боргів - дуже реальне", - зазначила депутат.

У заяві секретаря РНБО йшлося, що санкції запроваджують за участь Фірташа в титановому бізнесі, постачанні сировини на російські оборонні підприємства. У зв'язку з цим Совсун запитує, чи не час державі виробити єдину політику, що робити з тими, хто веде бізнес з окупованими агресором територіями, особливо - здійснює постачання для російської оборонної галузі.

"Що ми робимо з людьми, які в принципі ведуть великий бізнес в окупованому Криму? Ми точково з ними боремося чи у нас є якісь глобальні системні рішення? Так само, як немає ніяких системних підходів у санкціях щодо взаємодії з Росією, російською оборонкою. Ми "поштучно" їх будемо виловлювати чи врегулюємо це питання на законодавчому рівні?", - сказала Совсун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА