18:43 22.06.2021

Зеленський і Меркель провели телефонну розмову, обмінялися запрошеннями

1 хв читати
Зеленський і Меркель провели телефонну розмову, обмінялися запрошеннями

Президент України Володимир Зеленський і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови у вівторок обмінялися запрошеннями до взаємних візитів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Володимир Зеленський підтвердив запрошення Ангелі Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційній саміті "Кримської платформи" та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої країни", - зазначається в повідомленні.

Меркель, у свою чергу, запросила Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна для обговорення низки питань двосторонніх відносин України й Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Сторони також відзначили особливості дати - Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, наголосивши на важливості історичної відповідальності за злочини нацизму на території України та збереження пам'яті про людські жертви.

"Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися", - зазначив президент України.

Пізніше у Twitter президент Зеленський повідомив, що Меркель запросила його відвідати Німеччину 12 липня.

"В особливу дату поговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про те, що світ має зробити все, щоб такі трагедії, як Друга світова війна, не повторювалися. Вдячний за запрошення відвідати 12 липня Берлін для обговорення актуальних безпекових питань і питань співпраці України та Німеччини", - написав президент у Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА