11:23 24.06.2021

Меркель за прямий діалог ЄС із Москвою

2 хв читати
Меркель за прямий діалог ЄС із Москвою

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер заявила, що ЄС потрібно домогтися прямого діалогу з керівництвом РФ, але одночасно виробити єдиний підхід до "провокацій" з боку Москви.

"На мою думку, ми, Європейський Союз, маємо шукати прямого контакту з Росією та російським президентом", - сказала Меркель, виступаючи у бундестазі.

При цьому вона згадала нещодавній саміт США та РФ. Меркель вітала факт цих переговорів, але зазначила, що "недостатньо, коли президент США говорить із президентом РФ", пояснивши, що ЄС теж не має усуватися від діалогу.

Водночас Меркель піддала критиці підхід ЄС до "провокацій" із боку РФ.

"Події останніх місяців ясно показали не лише Німеччині, що неправильно реагувати на російські провокації нескоординованим чином", - сказала вона, зазначивши, що на такі дії ЄС потрібно відповідати "спільними та єдиними зусиллями".

За її словами, також необхідно навчитися протистояти "гібридному наступу" Росії.

"Водночас на порядку денному мають бути спільні стратегічні інтереси (з Росією - ІФ), наприклад, сфера захисту клімату і, звісно, сфера миру та безпеки, врегулювання ситуації в Лівії та Сирії", - зазначила канцлер.

Напередодні видання повідомляло з посиланням на дипломатичні джерела, що Меркель і президент Франції Еммануель Макрон вважають за потрібне обміркувати можливість у майбутньому організації саміту ЄС на рівні глав держав і урядів за участю президента РФ Володимира Путіна.

За даними газети, у Берліні дійшли висновку, що саміт РФ-США у Женеві - зразок того, як можна оживити відносини з Росією. "Меркель регулярно проводить переговори з Путіним, проте закликає знайти формат, який дасть змогу ЄС разом звернутися до Росії", - наголошується у статті.

У четвер стартує саміт ЄС на рівні глав держав і урядів. На ньому, зокрема, планується обговорити тему загального підходу до РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА