12:03 24.06.2021

Регіон "Східного партнерства" є пріоритетним для ЄС - Боррель

2 хв читати
Регіон "Східного партнерства" є пріоритетним для ЄС - Боррель

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель запевняє, що Європейський Союз вважає пріоритетними для підтримки країни - учасниці "Східного партнерства".

Про це він заявив у четвер у Брюсселі після зустрічі з міністрами закордонних справ трьох країн - України, Молдови та Грузії, які вперше завітали до столиці ЄС у форматі Асоційованого тріо.

"Вам дуже добре відомо, що Європейський Союз надає величезного значення своїм відносинам зі східними партнерами, і ми вважаємо цей регіон пріоритетним для нашої підтримки та прихильності. І я впевнений, що сьогодні Рада Європи підтвердить цю важливість і нашу прихильність", - заявив Боррель.

Високий представник вважає, що ЄС "має пишатися тим, що наші партнери хочуть зблизитися з нами, хочуть зблизитися з Європейським Союзом і навіть приєднатися до нього".

"Занадто часто в Європейському Союзі ми приймаємо як належне те, що нам вдалося створити: зону процвітання, безпеки і можливостей для всіх. Наш Союз не ідеальний, але те, що це членство розглядається як стратегічна мета для багатьох країн, - це великий комплімент", - упевнений він.

З огляду на це він схвалив тіснішу координацію між Грузією, Молдовою та Україною, а також їх прохання про посилення співпраці з ЄС.

"Найважливішим аспектом нашого "Східного партнерства" є налагодження зв'язків не тільки між Європейським Союзом і нашими країнами-партнерами, а й між ними - між самими партнерами. І це добре", - додав Боррель.

Він нагадав, що у ЄС, окрім "Східного партнерства", з кожною з цих країн також є угоди про асоціацію, включаючи поглиблені і всеосяжні зони вільної торгівлі.

"Ці угоди є найбільш всеосяжними з тих, що Європейський Союз має з будь-яким іншим партнером - із будь-яким із його партнерів. Вони зобов'язують нас зміцнювати нашу політичну асоціацію та економічну інтеграцію, що ми і робимо. Повне виконання цих угод є ключем до використання всіх можливостей, які вони пропонують", - зазначив Високий представник.

Боррель також вважає, що зближення з ЄС потребує роботи з обох сторін.

"Ви знаєте, що в кожній із ваших країн є ключові сфери реформ, які потребують швидких, ґрунтовних і правдивих поліпшень. Ми зможемо наблизити законодавство, поглибити співпрацю і просунутися в спільній роботі тільки в тому разі, якщо ці реформи будуть повністю прийняті і втілені в життя", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА