16:47 24.06.2021

Кожен п'ятий українець готовий підтримати Зеленського на президентських виборах - опитування Центру Разумкова

2 хв читати
Кожен п'ятий українець готовий підтримати Зеленського на президентських виборах - опитування Центру Разумкова

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, то найбільше голосів у першому турі отримав би нинішній президент Володимир Зеленський (22% усіх опитаних і 32% тих, хто точно візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати).

Про це свідчать результати соціологічного опитування "Електоральні орієнтації громадян України", проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 16 червня.

При цьому за п'ятого президента України Петра Порошенка готові проголосувати 11% усіх респондентів і 17% тих, хто точно піде на вибори й визначився з кандидатом, якого підтримуватиме.

Нардепа Юрія Бойка (фракція "Опозиційна платформа - За життя") готові підтримати 9% усіх опитаних і 13% тих, хто точно візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, нардепа Юлію Тимошенко (фракція "Батьківщина") - 7% і 10% відповідно, Ігоря Смешка - 4% і 7%, екс-прем'єра Володимира Гройсмана - 3% і 4%, Анатолія Гриценка - 2% і 3% відповідно, спікера парламенту Дмитра Разумкова - 2% і 2%, екс-нардепа Олега Ляшка - 2% і 2%, екс-нардепа Руслана Кошулинського 1% і 2%, мера столиці Віталія Кличка - 1% і 1%.

Крім того, в разі електорального суперництва Володимира Зеленського в другому турі з Петром Порошенком перший отримав би 33% голосів усіх опитаних або 60% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, Петро Порошенко - відповідно 20% і 40%.

У разі виходу до другого туру Зеленського і Бойка за нинішнього президента проголосували б 36% усіх опитаних або 76% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка - відповідно 13% і 24%.

Соціологічне дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 11 по 16 червня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА